Information

Information


Så här gåt det till - från bokning till bildleverans!

Hur funkar det?

Här kan du läsa om hur det rent praktiskt går till när ni bokar en fotografering med mig, jag försöker sammanfatta svaren på de vanligaste frågorna :)


Steg ett är att boka en tid för fotograferingen. Enklast är att kontakta mig via kontaktformulär som finns på hemsidan eller via mail. Svarar jag inte direkt så återkommer jag så snart jag kan. Man kan boka alla dagar i veckan, både dagtid och kvällstid. Helger kostar 500kr extra. Har du fler funderingar om fotograferingen, läs även "Vad ska jag tänka på"


Kommer du/ni till min studio så går vi igenom bilderna direkt efter att fotograferingen är klar, och ni väljer ut era favoriter. Dessa redigerar jag sedan, och när det är klart så skickar jag en länk via mail till ett privat visningsgalleri där ni i lugn och ro kan välja ut vilka bilder ni vill beställa, och om ni vill ha dom digtalt eller som förstoringar, tavlor o.s.v. Länken skickas vanligtvis inom en till två veckor.


Om det är en "on location"-fotografering så redigerar jag de flesta lyckade bilder och skickar sedan en länk till ett privat visningsgalleri på samma vis som ovan.


Ni skickar beställningen till mig antingen via mail, där ni anger i vilket format de ska framställas, dvs digitalt eller förstoringar/tavlor eller så kan ni beställa direkt i visningsgalleriet.

När bilderna är beställda

Så snart jag tagit emot beställningen så färdigställer jag den så snart jag kan.  Artiklar som jag inte har själv i lager har en ngt längre leveranstid, t.ex. canvastavlor, akrylglastavlor och specialbeställda ramar.


När beställningen är färdigställd så kan ni välja att hämta den hos mig i studion, få den skickad per post eller om det gäller digitala bilder så skickas de via en länk till ett galleri där du kan ladda ner bilderna. Avgifter för frakt tillkommer i de fall tavlor eller bilder ska skickas. Ibland kan jag ta med leveransen till din ort om jag har vägarna förbi, det kostar inget extra.


Bilderna får inte redigeras av annan än mig om inget särskilt avtalats. Detta gäller all ändring av bilderna, inklusive filter på t.ex. Instagram/Facebook och liknande.

Betalning

Betalning sker mot faktura, betalningsvillkor 15 dagar. Fakturan skickas antingen i pappersform tillsammans med leveransen eller som pdf via mail.


Dina fakturauppgifter lagras i mitt kundregister, dessa uppgifter lämnas under inga omständigheter ut till tredje part. Önskar du bli borttagen ur registret så är det bara att du kontaktar mig så ordnar jag det utan dröjsmål.


Jag lagrar de digitala bildfilerna på hårddisk i minst fem år om ej annat avtalats, så vill du beställa extra kopior eller har du tappat bort dina digitala bilder så kan du kontakta mig så skickar jag bilderna på nytt.