Att tänka på

Att Tänka På


Här nedan finns korta sammanfattningar av det viktigaste att tänka på inför din fotografering - har du frågor är du välkommen att höra av dig!

Att Tänka På

Newborn

Den första tiden av en nyfödd liten bebis liv går oerhört fort - passa på att föreviga den tiden!


Den bästa tiden att fotografera nyfödda är när bebisen är mellan ca 4-10 dagar, max 14 dagar. Sedan börjar bebisen "räta ut sig" och det är betydligt svårare att få till de karaktäristiskt söta newbornposerna. Vill du boka en newbornfotografering är det därför bäst att preliminärboka en ca-tid redan under graviditeten. Då håller jag lite öppet med tider under tiden bebisen förväntas vara mellan ca 4-10 dagar gammal.


I min studio finns en hel del rekvistita för både flickor och pojkar så ni behöver inte ta med några speciella kläder om ni inte vill. Det finns även skötbord samt en amningskudde och möjlighet att värma ev. ersättning.


En session tar ungefär 3-5 timmar så ta gärna med något att äta på. Syskon får givetvis följa med!

Porträtt

Alla typer av porträtt


Jag fotograferar både människor och djur - husdjur är välkomna in i studion om dom är rumsrena och någorlunda lydiga. Hanhundar får gärna ha kisskydd, som får sitta på under tiden vi inte fotograferar. Väldigt stressade hundar är bättre att fotografera utomhus.

På grund av att jag välkomnar husdjur in i studion så bör allergiker vara medvetna om detta, är du allergisk så kan det vara bra att ha med sig allergimedicin för att vara på den säkra sidan.


I studion finns en del klänningar och annan rekvistita att låna om man vill. Perfekt för till exempel gravidfoto, möhippa eller tjejkväll!

Barn och Familj

För hela familjen! Men vad ska vi tänka på?


Om hela familjen ska fotograferas så är det enda som man bör tänka på att ha kläder som "harmoniserar" med varandra, både i färger och mönster. Ljusa, naturnära färger gör sig väldigt fint på bild! Det gäller både om man vill fotograferas i studion eller ute i naturen.


Om man vill kan man ta med lite olika typer av kläder, så man kan byta om för variation. Ta även med något mellanmål till barn. I studion finns kaffe/the och saft att dricka och ibland kakor.

Boudoir och Fine Art Nude

Smakfulla bilder med med eller utan kläder


Vad ska jag tänka på?


Bokar du en boudoir så ta med några ombyten så vi kan ta lite olika bilder där du sedan kan välja ut dina favoriter.


Bokar du en Fine Art Nudefotografering så är det egentligen inte jättemycket att tänka på, försök att inte ha tight åtsittande underkläder/kläder innan fotograferingen, detta så att man undviker märken på huden.